Sykkelstativ til bobil og campingvogn

På Camping4U finner du sykkelholdere for din campingvogn, bobil eller transportbil.

 

Det kan kjennes som en jungel når man vel har bestemt seg for å kjøpe en sykkelholder, men etter litt undersøkelser om hvilken modell som passer dere best – kommer dere til å ha mye glede av den under deres transporter. Thule Elite har skinner som kan skyves sidelengs for beste plassering. Thule Sport G2 har modeller som er utformet for Hobbyvogner. En rundere vegg kan f.eks behøve en sykkelholder spesielt utformet for modellen og da har vi Thule Sport G2 Tour. Klassikeren Fiamma Carry Bike Pro er kjent som den sterkeste og mest stabile sykkelholderen på markedet med røde fester, eller stilrene sykkelholdere med svarte fester. Valget av variant kommer an på om dere har bobil eller campingvogn, samt hvilken modell, antallet sykler, vekt på syklene eller om det kanskje til og med er vespa eller mopeder med i bildet. Forutom modellene nedenfor finner dere et stort sortiment om dere klikker inn på siden. Både Fiamma og Thule har et stort sortiment av sykkelholdere for skapbiler, transportbiler, sprinter og kjøretøy med dobbeldører. Uansett forutsetning har vi modeller som passer.

 

Sykkelholdere for trekkbjelke..

Fiamma Carry Bike Caravan XL A er en av alle modeller smo vi har, og den passer til de fleste typer av campingvogner, selv de med bred trekkbjelke og vogner med ALKO kåpe. Dessuten er de smidige å bruke da de kan felles fram for å komme til gasolluken når syklene ikke er pålastet.

 

Fiamma Caravan XL A PRO kan kompletteres med ytterligere en skinne for å transportere 3 sykler. Har dere derimot en litt kortere trekkbjelke er Caravan XL A PRO 200 å foredra. Caravan XL A PRO 200 EBIKE er utformet for å klare transport av 2 el-sykler. Den har forsterket struktur og passer dessuten alle trekkbjelker.

 

Thule Sport G2 Caravan light er en lett sykkelholder fra Thule på kun 4,7kg! Tross sin lette vekt rommer den opp til 3 sykler. Den er mest kjent for sin låsning av den fellbare plattformen som automatisk går tilbake til startpunkt der den låses fast uten løse deler. Dessuten er det helt fellbart selv med syklene pålastet.

 

Thule Caravan Superb er utformet for el-sykler og klarer 2 stykker. Det er utbyggbart for en tredje sykkel, men det bør da være en standardsykkel for å ikke oppnå maxvekt. Denne Thule el-sykkelholder har en lavere plattform, som medfører at det blir et lavere tyngdepunkt. Mange førere, framforalt litt uvante campere kjenner at det bidrar til en bedre kjøreopplevelse og den lave lastehøyden gjør dessuten at det blir mer ergonomisk å laste syklene.

 

Sykkelholdere for veggmontering..

Thule Elite G2 Standard er et perfekt valg ved behov av sykkelholdere for generell bruk. Den veier relativt lite med tanke på at den kan holde opp til 4 sykler. Alt fra barnesykler til el-sykler.

Thule Lift Elite er gjort for 2 sykler men med en ekstra skinne som finnes under tilbehør kan en tredje sykkel transporteres. Sykkelholderen senkes enkelt med sveiv til passende høyde. Det laveste punktet er 70cm for å forenkle og bidra til skånsom lastning. En oppgradering av denne sykkeholderen heter Thule Lift Elite med 12V motor som har samme funksjoner, men istedet for å sveive selv manøvreres den elektrisk.

 

En annen elektronisk sykkelholder med 12V motor for el-sykler er BR-System Electronic Bikeholder der lasteskinnene kan senkes 110cm. Tar batteriet slutt kan man enkelt sveive for hånd.

 

Thule Excellent lav modell har kortere avstand mellom festepunktene for å passe kjøretøy med begrenset plass. Skinnene er veldig enkle å justere selv med syklene i stativet. Under tilbehør finnes skinner man kan kjøpe til for å utøke slik at du kan ta med deg opp til 4 sykler på reisen. Den finns også som høy modell.

 

Fiamma Carry Bike CL er kontrollert av TÜV som er en forkortelse for Techniser Überwachungsverein som med sine strenge krav for godkjennelse er en av de sterkeste internasjonelle kvalitetsmerkningene. Denne sykkelholderen er perfekt for de som har baklukevindu og som vil kunne åpne dette med sykkelholderen påmontert, da det monteres lengre ned på kjøretøyet.

 

Fiamma Carry Bike Simple Plus er tilpasset for bakgavel som er skråete eller har svakere bæreegenskap da man fester holderene i markisskinnen eller trelisten ovenfor vinduet. Denne har også justerbar høyde.

 

Andre muligheter å transportere syklene sine..

 

Atera har modeller for enkel montering på hengerfeste. Den er komplett med belysning og kan ta opp til 3 sykler. Tross det er den fellbar framover når bakluken behøver å åpnes. Tilbehør finns for å bygge på til ytterligere en sykkel så sammenlagt tar den en last på 4 sykler.

 

En del foredrar å laste sine sykler, mopeder og vespaer i garasjen på bobilen. Både Fiamma og Thule har sykkelholdere som kan felles opp når de ikke brukes og sparer mye plass til annet. Selv der finnes det tilbehør som gjør det mulig å få plass med opp til 4 sykler i lasterommet på bobilen. Fiamma har også flere modeller med skyvesystem som skrus ned i garasjegulvet for å laste sykler, mopeder og mc opp til 300kg. Enkel montering og enkel i- og utlastning gjør denne varianten populær, ikke minst blant cross-kjørere. Linnepe har en rampe for garasje som har 12V elektrisk manøvrering med fjernkontroll for å enkelt få inn moped i garasjen.

 

Glem ikke å kikke på tilbehør der dere finner overdrag til deres sykkelholdere. Vi har Bike Covers i ulike modeller, spennebåndskit, refleksskilter å feste bak på lasten for land som Spania og Italia som krever en egen sorts varselskilt bak på lasten sammenlignet med resten av EU der et universalskilt for EU holder.


Spørsmål

Hvilke sykkelstativ passer for bobiler?
Hvor mange sykler får plass på et sykkelstativ?
Finnes det reservedeler til sykkelstativet mitt?
Logg inn