Batterier til campingvogn og bobil

Batterier til din campingvogn og bobil. Vi har det du behøver - og mange modeller.
Tenk på at Bly/Syre, AGM og Gel-batterier aldri skal tømmes helt, vi anbefaler at du aldri tømmer de mer enn halvveis (under 11,7V). Vet du at ditt strømoppsett forbruker ca 40A per døgn behøver du derfor et 80Ah batteri. Forbruker du ca 100A per døgn behøver du en batteribank på 200A. Et litiumbatteri kan man tømme til 100%, forbruker du 100A holder det med ett 110Ah litiumbatteri.
Skal du koble sammen to batterier i din campingvogn går det fint med kabler og poler.

Ulike typer av batterier
Bly/syrebatterier - det vanligste batteriet på markedet. Det er våtcellebatterier som brukes i alle typer av kjøretøy. Består av blyskiver omgitt av batterivann (syre). Behøver god ventilasjon ved lading!
AGM-batterier - lette og passende å bruke i campingvogner. Blyplatene er omgitt av et tynt lager glassfiber som tar opp ladingen. AGM betyr Absorbent Glass Material. Behøver god ventilasjon ved lading!

GEL-batterier - batterivannet (Syren) er i geléform. Passer utmerket i eksempelvis båter som krenger. En fordel med GEL-batterier sammenlignet med bly/syre er at de tåler flere dype utladninger og er derfor et mer robust batteri som normalt sett har litt lengre livslengde.
AGM og GEL tåler flere dype utladninger sammenlignet med bly/syre.
Litiumbatterier - Veldig lette og med stor kapasitet! Tåler å bli helt utladet samt lades opp igjen på veldig kort tid. Holder oftest op til 9000 ladesykluser. Anbefales til deg som vil ha det siste på markedet og aldri behøver å tenke på et batteribytte igjen.

Vinterlagring: Kontroller at det finnes batterivann i batteriet over blyplatene (gjelder bly/syre). Lad opp dine batterier til 100%. Ta løs laderen og alle tilkoblinger. Gjør nøye rent batteriet så ikke skitt/væske kan lede til strøm mellom polene.
La batteriet ligge på sin plass eller lagre det kaldt.

Savner du noe eller behøver hjelp? Maile eller ring oss, så hjelper vi deg. Velkommen!

Logg inn