Markiser og tilbehør til campingvogn og bobil

Vi har markiser til campingvogner, bobiler og kassebil (van). De mange fordelene med markisen er at den gir deg et beskyttet og kjølig uteområde, og bidrar også til å gi en mer behagelig temperatur innendørs fordi du kan la vinduer og dører stå åpne selv om det regner. Markisen gir også skygge til kjøleskapet ditt som ellers varmes opp av solen, et kjøleskap i skyggen trekker mindre energi og gir mer kjøling. Du beskytter også kjøretøyets interiør ved å kunne ta av sko og støvler utenfor kjøretøyet og dermed la skitten stå utenfor.

Har du campingvogn?
Det vanligste for en campingvogn er en posemarkise. Den skyves inn i campingvognens forteltskinne og rulles ut manuelt. Det finnes også noen takmarkiser som kan monteres på campingvogner ved hjelp av ulike adaptere. Takmarkiser veier betydelig mer enn posemarkiser, noe du som kjøretøyeier ​​bør ta hensyn til da det påvirker hvor mye annen vekt du kan ha med deg på turen. Lengden du kan ha på en posemarkise bestemmes av den rette delen som følger taket på campingvognen. Posemarkisen må stå helt rett mot campingvognveggen for å kunne strekkes skikkelig. Har du en eggformet campingvogn anbefales solseil eller lignende.

Har du bobil eller kassebil (van)?
Da er kassettmarkise mest vanlig. Kassettmarkiser monteres på rett vegg eller i taket avhengig av markisemodell. Generelt kan alle veggmarkiser monteres på rett vegg med medfølgende markiseadaptere. Skal markisen monteres på tak eller på avrundet overflate, trengs som regel en markiseadapter som kjøpes som tilbehør. Kassemarkiser sveives ut (med noen få modellunntak) med sveiv, eller kjøper du en motor for 12V, så er markisen din ute med bare ett knappetrykk.

Tilbehør til markiser
Markisetelt - mange markiser kan suppleres med et telt som gjør markisen din til et fortelt. Ønsker du ikke fullt telt anbefaler vi en sidevegg (også kalt Rain Blocker) som vindbeskyttelse. Det finnes også veldig gode fronter som beskytter mot regn og sol, eller hvorfor ikke et lettere stoff som beskytter mot sol (Sun Blocker).

Stormband - et must hvis det blåser! Vi anbefaler alltid å slå sammen forteltet i dårlig vær, hvis det regner eller blåser mye, eller hvis du vet at det kommer storm! Markiser er laget for å gi deg solbeskyttelse eller regnbeskyttelse i lett regn. Mange av oss trenger å kjøpe reservedeler til forteltene på grunn av været!

Teppe - et pent, tykkere teppe er gull verdt under føttene. Teppene fra for eksempel Fiamma er gode og heter Patio og finnes i forskjellige størrelser. Se våre markisematter under Tilbehør & Reservedeler.

Spørsmål

Hvordan festes en markise?
Hvilken materiale er best for markiser?
Finnes det forskjellige typer markiser?
Logg inn