Campingguiden Markiser

Familj under markis på campingplats

Skal markisen være til campingvogn eller bobil?
Har du campingvogn er posemarkise å foretrekke. Dette fordi de er enkle å montere i campingvognens forteltskinne, de veier lite og er raske og enkle å rulle ut. Tilgjengelig i lengder fra 250-550 cm med en dybde på 250 cm. Det er mulig å montere kassemarkiser på campingvogn, men husk at kassemarkiser generelt veier 30-60 kilo, all vekt kommer på den ene siden, og du reduserer lastevekten med samme vekt som markisen veier.

Har du bobil anbefales kassemarkise som er montert på kjøretøyet. Kassemarkiser er enkle å rulle ut (med eller uten 12V motor) og de er godt festet til kjøretøyet. Hvis bobilen har flat vegg, er det mulig å montere markisen med de medfølgende brakettene. Hvis det er en vinkel eller annen profil, finnes det adaptere for de fleste bobiler.

Hvilket merke bør jeg velge; Fiamma, Dometic eller Thule?
Utseende og lommebok styrer sannsynligvis de fleste kjøpsvalg. Fordelen etter vår mening hos Campingtillbehør4U er at Fiamma og Thule selges ganske hyppig og i utgangspunktet er lagervarer hos oss eller våre leverandører. Det er mange reservedeler og tilbehør tilgjengelige for Fiamma og Thule.

Finnes det tilbehør til både pos- og boksmarkiser?
Avhengig av hvilken markise du har, kan du få alt fra en enkel side som beskytter mot vinden til et rom som er festet i markisen. Tilbehør som vegger og fronter finnes til de aller fleste markiser, uansett om det er pose- eller boksmarkiser. De er der for å avvise vind og til dels kulde, og det er også solskjerming for enkelte markiser. For noen kan du få et fint polstret teppe. Er du usikker på hva som finnes til de forskjellige markisene hjelper vi deg.

Finnes det reservedeler til min markise? 
Kjøper du et markise hos oss kan vi (nesten) love at det kommer finnes reservedeler i ca 10 år fremover, i motsetning til andre merker og produsenter av billigere modeller.

Hvordan finner jeg riktig reservedel til markisen min?
Et av de vanligste spørsmålene er om vi har reservedeler og det har vi, men vi trenger ditt engasjement for å kunne anbefale den riktige delen. På innsiden av kassetten eller markisen er det et typeskilt som beskriver hvilken markise og modell du har, og ved behov også serienummeret til markisen. Fotografer gjerne alle etikettene og beskriv hva du ser etter i en epost til oss så kan vi hjelpe deg på beste måte.
Logg inn