Vindusmarkise

Fönstermarkis på husvagn, modell Lyx

Hva er en vindusmarkise?

En vindusmarkise er rett og slett en fast eller uttrekkbar markise som sitter over et vindu på campingvognen eller bobilen din. Som oftest snakker man om en markise til det store vinduet foran på campingvognen. Det finnes tre typer vindusmarkiser: vanlig markise, sidevindusmarkise og vintermarkise.

En vintermarkise kan slås sammen og brukes hele vinteren. Vintermarkisen er mer holdbar og kan bære is og snø. Den har også en forsterket frontprofil.

Verdt å tenke på er at vindusmarkiser finnes til campingvogner med rett eller skrå front/vegg. Dette er viktig fordi markisen skjuler ulik mengde av vinduet avhengig av veggens helning. Markiser for rette vegger kalles vanligvis "standard" og markiser for skråvegger kalles "spesielle".


Her finner du våre markiser:

Vanlig vindusmarkise>>

Vintermarkise >>

Markise til sidevindu >>


Varemerker

De varemerkene vi tilbyr er disse:

Svenska Tält - Gavel >>

Svenska Tält - LYX >>

Isabella vindusmarkis >>

Euro Trail vindusmarkise >>Vintermarkis på husvagnsfönster


Hvilke størrelser og farger finnes på vindusmarkiser?


Størrelser = bredden på forteltet

Vindusmarkiser finnes vanligvis i disse forskjellige størrelsene (bredder): 120 cm, 155 cm, 170 cm, 190 cm, 215 cm. Mål opp vinduet ditt og velg en markise som er lidt bredere enn selve vinduet.

Helt utfoldet kan man si at vindusmarkiser når 30-90 cm fra veggen. Ofte kan større markiser slås ut mer enn de mindre.

Disse fargene er vanlige på vindusmarkiser

Når det kommer til farger, kommer vindusmarkiser vanligvis i noen forskjellige farger som blå/grå, rød/grå, sort/grå, grå/hvit. Ofte er det også noen variasjoner på mønsteret – brede eller tynnere striper, eller ensfarget.

Eksempler på dette er vindusmarkisene Lux og Gavel fra Svenska telt, som finnes i flere forskjellige farger/mønstre for å matche din campingvogn.


Montering av vindusmarkiser
Alle vindusmarkiser er enkle å montere og du trenger ikke skru noe til veggen. Du trer ganske enkelt markisens kederlist inn i skinnen som sitter over vinduet. Da justerer du enkelt stativet og dets fester – ofte i trekkhåndtakene på vognens hjørner.


Hvor mye veier et vindusmarkise?
Generelt kan man si at en vindusmarkise maksimalt veier ca 4 kg.


Hvordan vedlikeholder jeg vindusmarkisen min?

Start med å børste bort smuss, støv og nåler med en klut eller myk børste.

For regelmessig rengjøring, skyll markisen (ikke med høytrykks- eller damprengjøring) og tørk av med en klut. Det er greit å bruke en mild såpeløsning (ikke såpe eller noe sterkere middel, som kan ødelegge stoffet og fargene).


Impregnering
Markisen er impregnert fra fabrikk og den er beregnet å vare 6-10 år. Når det er på tide å impregnere forteltet igjen, kan du bruke impregnering til båtfortelt. Sørg for å rengjøre markisen før du legger impregnering på den.


Logg inn